ОСТАННІ НОВИНИ

«Гриценко - це Ляшко для розумних», - політолог

|

Нові обличчя української політики використовую махровий популізм і не зможуть поміняти систему, так як є її частиною. Про це в інтерв`ю «Главкому» розповів політолог Андрій Золотарьов. Зокрема Золотарьов заявив, що і Олег Ляшко та Анатолій Гриценко, що висунулися в перший ешелон політики ведуть свою кампанію в форматі махрового популізму: «Гриценко – це Ляшко для розумних. Ляшко пропонує дуже прості рішення складних проблем – повісити, розстріляти, сам піду звільняти …

Приблизно те ж саме з Гриценко. Як і Ляшко Гриценко грізно піднімає «градус войовничості», розуміючи, що за рахунками війни йому платити не доведеться. Війна до переможного кінця, до якої закликає міністр оборони котра внесла посильну лепту в деградацію української армії – це чистої води шариковщина, махровий популізм.

Який універсальний рецепт від усіх бід по Шарикову? Взяти все і поділити. Який рецепт вирішення всіх бід за версією Гриценко? Взяти всіх і перемогти, не вдаючись у подробиці про те, як перемогти, якими силами і чого це може коштувати. Якщо застосувати цей рецепт, результат виявиться приблизно таким же, як в «Собачому серці», – зазначив Золотарьов.

На думку експерта, ці «нові-старі» особи не приведуть до зміни системи, так як грали в ній свої ролі: «Ляшко абсурдизоване опозицію, Гриценко грав роль справжнього полковника – першого непрохідного. Опозиційність Гриценко ніколи не йшла далі гнівних ескапад на телешоу ».
Крім того, експерт піддав сумніву авторитет Анатолія Гриценка в збройних силах. «У Гриценка ж була можливість реформувати Міноборони, але все закінчилося аутсорсинговими котлетами і боротьбою з онучами. І тренд падіння обороноздатності і при Гриценко продовжувався. Думка про нього у військовому середовищі невисока », – зазначив експерт.
Що стосується Блоку Петра Порошенка, то на думку Золотарьова, проблеми у президентської політсили можуть почати після проходження в Раду.
«Блок Порошенко насправді – генномодифікована форма« Нашої України », яка була класичною для української політики партією влади, куди приходили як щирі ідеалісти, так і велика частина кон`юнктурників і пристосуванців. Як уживуться всі ці люди в одній силі, не знаю. Чого повторюватися – у вас на сайті прекрасний аналіз списків. Це приводить до думки, що насправді Порошенко поки намагається лакувати систему – зробити косметичний ремонт, але не вести мову про системні зміни і демонтажі системи як такої », – заявив експерт.

Фото: www.visti.ks.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *