ОСТАННІ НОВИНИ

Затримано майора-перевертня, що готував теракти у Маріуполі

|

Контррозвідкою СБУ спільно з МВС України у зоні АТО виявлено та затримано зрадника в лавах МВС, майора міліції, остання посада – виконувач обов’язків начальника штабу Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУ МВС України в Донецькій області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі СБ України.

«Перевертень у погонах», 65 громадянин «І», був одним із керівників диверсійної групи НВФ «Восток», основну частину якої у результаті проведення спецоперації 21 вересня ц.р. затримано у взаємодії з підрозділами Нацгвардії, МВС «Омега» та «Азов».

Шляхом припинення діяльності цієї ДРГ попереджено заплановані злочинцями на найближчий час терористичні акти на території Маріуполя та прилеглих районів (Володарський, Першотравневий, Новоазовський).

З цією метою члени ДРГ виїжджали до м.Донецьк та до РФ, де отримали зброю і вибухівку, а також пройшли навчання і відповідні інструктажі. У них вилучено топографічні карти Маріуполя та Донецької області з позначками адмінбудівель у м.Маріуполь, рапорт на ім`я «командира ДРГ Маріуполя» про готовність групи до проведення диверсійної діяльності, 3 ручні гранатомети РПГ-26 «Аглень», снайперську гвинтівку нового зразка російського виробництва калібру «7,62», 7 автоматів Калашникова АК-74 із 10 спорядженими магазинами, 4 пістолети ПМ, 3 гранати РГД-5, значну кількість світлошумових гранат, сигнальних ракет, а також амуніцію для зброї, камуфляжі, радіостанції.

Усі члени групи мають досвід бойових дій в умовах міста та брали безпосередню участь в озброєному нападі 9 травня ц.р. на будівлю Маріупольського МУВС ГУ МВСУ в Донецькій області, в ході якого будівлю було зруйновано, та загинули співробітники правоохоронних органів, військовослужбовці та цивільних осіб.

Також злочинці причетні до вбивств підприємців м.Маріуполь з метою заволодіння їх грошовими коштами. Здійснюються відповідні оперативно-пошукові та слідчі дії.

Правоохоронцями встановлено, що затриманий майор міліції стояв біля витоків формування диверсійної групи НВФ «Восток», спільно з керівником ДРГ – колишнім 56-річним співробітником МВС України «Н.», (прізвисько «Мангуст» та «Бешеный майор»). Посіпаки терористів мали прямі контакти з І.Стрілковим, О.Ходаковським, представниками російських спецслужб.

Наприкінці серпня ц.р. «І.» з використанням службового становища здійснював заходи щодо безперешкодного проникнення членів ДРГ з м.Донецьк до м.Маріуполь для здійснення диверсійних та терористичних актів.

Під час затримання у майора-перевертня правоохоронці вилучили 1 РПГ, 3 гранати, АКСУ, ПМ та боєкомплекти до них, а також інші докази, які підтверджують його протиправну діяльність.

Стосовно зрадника здійснюються відповідні оперативно-пошукові та слідчі дії в рамках кримінального провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *