ОСТАННІ НОВИНИ

У Мадриді збирають кошти на лікування українських воїнів

|

Сьогодні, 26 вересня, у центральному мистецькому центрі Мадриду відбулось відкриття культурної виставки-благодійного аукціону робіт українських художників та фотомитців «Митці – Воїнам». Виставку організувала ГО «Міжнародний Форум Іспанського Дизайну», у рамках проекту «Reza por Ucrania» («Молітесь за Україну»). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Міжнародний Форум Іспанського Дизайну організував та провів виставку-аукціон творів відомих українських, в тому числі і львівських, митців для допомоги пораненим бійцям української армії та збору медикаментів і обладнання для госпіталів України, де лікуються постраждалі під час АТО.

Довідка

Благодійний мистецький проект «Reza por Ucrania» («Молітесь за Україну»), спільно з проектом «Митці – Воїнам», це благодійна мистецька ініціатива українських художників і волонтерів, яка проводиться під патронатом Міністерства культури України і за підтримки Львівської міської ради, Українського католицького університету, галереї IconArt (Львів), «Я» Галерея (Київ), галереї «Парсуна» (Київ), Галереї-кав’ярні «Штука» (Львів), Всеукраїнського громадського руху «Відсіч», Телерадіокомпанії «РитмТВ» (Рівне), асоціації «Міжнародний Форум Іспанського Дизайну» (Рівне).

До проекту долучилось багато художників зі Львова, Києва, інших міст України та частково української діаспори за кордоном. Акції проводяться з метою збору коштів на лікування та реабілітацію після поранень українських бійців, медичного та технічного забезпечення госпіталів.

Міжнародний Форум Іспанського Дизайну – неприбуткова асоціація, що займається налагодженням культурних та ділових зв’язків між компаніями та організаціями в галузі дизайну, архітектури, будівельних та декоративних матеріалів і технологій України та Королівства Іспанії. Організація також заводить на український ринок новітні матеріали та технології з Іспанії, адаптовує проекти відомих європейських студій архітектури та дизайну. Міжнародний Форум Іспанського Дизайну допомагає організовувати виставки українських художників в Іспанії, співпрацює з іспанськими галереями та фондами для виставок іспанських митців в Україні.

Фото: newacropolis.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *