ОСТАННІ НОВИНИ

Генсек ООН пообіцяв допомогти звільнити Савченко

|

Генсекретар ООН Пан Гі Мун пообіцяв прем`єр-міністру Арсенію Яценюку сприяння у звільненні незаконно утримуваних у Росії громадян України Надії Савченко та Олега Сенцова.

Про це заявив за результатами переговорів голова місії України при ООН Юрій Сергеєв, повідомляє Укрінформ.

“Прем’єр звернувся до Генерального секретаря ООН з проханням втрутитися в ситуацію з утриманням в Росії наших громадян Надії Савченко і Олега Сенцова. Пан Гі Мун пообіцяв особисто це питання порушити перед керівництвом Росії та домагатися їх негайного звільнення”, – зазначив Сергеєв.

Він також поінформував, що сторони обговорили питання стабілізації ситуації в Україні політичними та економічними методами, залучення до цього ресурсів і можливостей, які має Генеральний секретар і Секретаріат ООН.

“Ідеться про виконання плану допомоги особам, які постраждали від терористичних актів в Україні та були вимушені переселитися. Така угода була підписана між урядом України і Секретаріатом ООН у серпні, і довкола цього створюється цілий фонд, на який ООН виділяє 33 млн доларів”, – пояснив глава Місії.

Крім того, зазначив Сергеєв, глава українського уряду закликав ООН розвивати пошук потенційних донорів, у тому числі реконструкції та відновлення постраждалих регіонів, але після того, як там настане мир.

Співрозмовники відзначили важливу роль моніторингової місії Верховного комісара ООН з прав людини та наголосили на необхідності продовження її діяльності в Україні і наступного року.

“Підсумовуючи, можу сказати, що на зустрічі йшлося про можливість ООН сприяти політико-дипломатичному врегулюванню кризи в Україні та продовжувати виконувати роль посередника між сторонами, які можуть вирішити питання”, – зауважив Сергеєв.

Фото: стоп-кадр з відео 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *