ОСТАННІ НОВИНИ

Божевільний план командування призвів до Іловайської трагедії - командир "Азову"

|

Оточення і загибель сотень українських військових в Іловайську сталося через абсурдний та божевільний план командування, нездарну і нерозумно проведену операцію. Про це під час онлайн-конференції на сайті ТСН.ua розповів командир полку “Азов” Андрій Білецький, який брав безпосередню участь в боях за місто.

Він розповів, що в Іловайську ніхто не розгромив сили АТО в прямому, в лобовому зіткненні, вони просто потрапили в оточення. Українська армія зробила дуже вузенький клин, який дуже глибоко впирався у позиції сепаратистів. Сепаратисти з російською армією ударили з двох сторін, затиснули українські війська у котлі і знищили їх.

“Вклинюватися між двома укріпрайонами противника — це був повний абсурд”, – вважає Андрій Білецький. Командир полку “Азов” каже, що написав дві доповідні записки — командувачу Оперативного командування “Південь” Руслану Хомчаку і міністру внутрішніх справ Арсена Авакову.

В цих рапортах Білецький вказував про те що буде котел і чітко назвав райони, з яких буде проведено це оточення. “Якщо навіть уявити, що Іловайськ був би взятий — а він не був взятий жодного дня насправді — то більша кількість військ була би у котлі і в нас було би більше трупів”, – каже Андрій Білецький.

Нагадаємо, саме під Іловайськом полк “Азов” зазнав найбільших втрат.

Фото: telegraf.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *