ОСТАННІ НОВИНИ

Донецьк вночі обстріляли, постраждали двоє людей

|

Вночі Донецьк зазнав обстрілів, постраждали двоє людей. Про це повідомляє прес-служба Донецької міськради.

“Ніч в Донецьку пройшла напружено. Артобстрілу зазнав Куйбишевський район. Постраждали два мирних жителя. Вони отримали осколкові поранення і були доставлені в лікувальні установи”, – йдеться у повідомленні.

Внаслідок потрапляння снарядів пошкоджені житлові будинки, гаражі в кооперативі “Угольок 3”.

“Станом на 9:00 повідомлення про події в районах міста не надходять. Збоїв в роботі комунальних служб та громадського транспорту немає”, – зазначили у міськраді. 

Як відомо, в ніч на 20 вересня учасники тристоронньої групи у Мінськуз врегулювання ситуації на сході України підписали Меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня, згідно з яким протягом доби  – до вечора 20 вересня – від лінії вогню (фронту) з обох боків має бути відведено великокаліберну зброю на відстань не менше 15 км з кожного боку.

Меморандум складається з 9 пунктів: припинення застосування зброї обома сторонами,зупинка підрозділів і формувань на позиціях станом на 19 вересня, заборона на застосування всіх видів зброї та наступальних дій.

Окрім того меморандум  вводить заборону на польоти бойової авіації, в тому числі безпілотних літальних апаратів, за винятком апаратів ОБСЄ. Також вводиться заборона на використання іноземних бойових літальних апаратів”.

Останній пункт –  виведення всіх іноземних збройних формувань з території України. Також передбачено виведення всіх так званих найманців.  Крім того, документ передбачає заборону на установку нових мінних споруд поблизу населених пунктів, а також вимогу щодо розмінування вже існуючих пристроїв.

Українська правда 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *