ОСТАННІ НОВИНИ

Конвой у складі британських та литовських військовослужбовців відбив напад терористів

|

Під час українсько-американського тактичного навчання «Репід-Трайдент-2014» військовослужбовці збройних сил Великої Британії та Литви відпрацювали дії підрозділу з відбиття збройного нападу терористів на конвой, що рухався визначеним маршрутом. Про це повідомили у прес-групі навчань «Репід Трайдент – 2014».

Завдання для командирів підрозділів, на перший погляд, не складне – провести автомобільну колону з пункту «А» до пункту «Б». Однак, щоб не допустити втрат техніки та особового складу на маршруті слідування, офіцери, які керують колоною, мають діяти за жорсткою інструкцією. Зі слів офіцера-інструктора на навчальному місці, лейтенанта Серджу Глігора, який представляє ЗС Румунії, насамперед керуючий колоною має забезпечити безперебійний зв’язок між машинами та підрозділами, визначити склад передового дозору, розподілити сектори спостереження між військовослужбовцями, які слідують на техніці, скоригувати швидкість слідування та відстань між машинами тощо. Але й це ще не все. На шляху конвой очікуватиме засідка, можливі інциденти з «цивільними» – це діятиме підрозділ, який відтворює на практиці дії терористів. У рамках навчань такий підрозділ підіграшу називається «OpFOR».

Фактично, військова колона, яка слідує визначеним маршрутом, рухається, наїжачується стволами стрілецької зброї на триста шістдесят градусів, уважно спостерігаючи по секторах за будь-яким рухом навколо і ведучи активний радіообмін інформацією.

Військовослужбовці «OpFOR» під керівництвом майора Ігоря Хайло здійснили напад на колону. Зокрема, автомобілі зі зведеним литовсько-британським підрозділом були обстріляні з боку лісосмуги. А згодом, ті ж «опфорівці» перевдягнені у цивільне блокували рух колони. За командою старшого колони військові зупинили техніку, зайняли оборону та прийняли бій. Взвод батальйону литовських гусарів, який виконував завдання у рамках заняття, відбив напад і організував подальший рух. Трьом «пораненим», яких визначив офіцер-спостерігач, було вчасно надано медичну допомогу.

Керівники занять та інструктори планують у подальшому застосовувати й інші нештатні ситуації під час руху військової колони в полі, на дорозі та іншій місцевості. Також іноземні контингенти відпрацьовуватимуть елементи пошуку та розмінування проїзних ділянок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *