ОСТАННІ НОВИНИ

Палац мистецтв заселять ляльками та ведмедиками Teddy

|

З 18 по 29 вересня – у Львівському Палаці Мистецтв, вулиця Коперніка, 17  триватиме фестиваль «Ляльковий світ» – Проект «LADY & TEDDY». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Палацу мистецтв .

Тема фестивалю – «Подорожі довкола світу». Ляльки-мандрівники, пірати, мрійники,  казкові персонажі – усіх їх можна буде побачити на вантажних валізах та тематичних стендах. Доповнюватимуть світ ведмедиків і авторських ляльок живописні проекти художників із Львова, Києва і Харкова.

Авторські ляльки із порцеляни, текстилю, панчіх, вовни, трави, тканини, папер-клею покажуть автори із Львова, Києва, Одеси, Донецька. Мініатюрних ведмедиків представить Марія Гуйда, вишукані ведмедики-тедді привезе із близького Сходу спеціальний гість фестивалю – лялькарка Оксана Каббара із Лівану. Вона буде на відкритті фестивалю 18 вересня.

Родзинкою заходу стануть п’ять порцелянових ляльок відомої в Україні та за межами лялькарки Тамари Півнюк, члена Всесвітньої організації NIADA (National Institute of American Doll Artists). Її вироби – одні з найгарніших та найдорожчих авторських ляльок в Україні.

Частина лялькарів виручені із продажу за вироби кошти віддадуть на потреби української армії та у військові госпіталі. Відкриття фестивалю: 18 вересня о 16:00 (вхід вільний)

Рекомендований дресс-код: жовто-блакитний одяг або елементи прикрас цих кольорів

Довідка:

 «Ляльковий світ» – це форум лялькарів, який щороку дає змогу учасникам обмінятися досвідом, пропонує поціновувачам вивчити нові техніки на майстер-класах, ознайомитися з світовими тенденціями створення авторської ляльки. Для відвідувачів – це нагода побачити культуру авторської ляльки, яка стрімко розвивається в нашій країні.

Львівський фестиваль є найтривалішим заходом такого характеру в Україні з 2009 року. З цього року існує проект сувенірних робіт «Авторські ялинки», що відбувається напередодні дня Св. Миколая. З 2011 «Ляльковий світ» був поділений на два тематичні проекти «ETNO’лялька» та «LADY & TEDDY»

 

 Фото: wolimej.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *