ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські снайпери серед лідерів чемпіонату світу

|

Збірна України успішно виступає на чемпіонаті світу в іспанській Гранаді. У активі синьо-жовтих уже п’ять медалей різного ґатунку. Про це Львівському порталу повідомила заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, відповідальний секретар відділення НОК України у Львівській області Оксана Вацеба.

За словами О. Вацеби представники кульової стрільби Львівщини, у складі збірної України, теж серед кращих. Чоловіча збірна команда України у складі якої змагалося троє львів’ян: Павло Коростильов, Роман Бондарук та Олександр Петрів, виборола медаль найвищого ґатунку у стрільбі із стандартного пістолета на дистанції25 м. У сумі львівське тріо набрало 1 699 очок і на 1 пункт випередило китайську збірну. Третя на світовому п’єдесталі – збірна Туреччини – 1 695 очок.

В особистих змаганнях результати золотоносних львів’ян скромніші: Павло Коростильов шостий (570 очок), Роман Бондарук – дев’ятий (568), Олександр Петрів – двадцять четвертий (561). Перемогу здобув турецький стрілець Юсуф Дікеч – 581 очко.

Окрім того бронзову нагороду Україні принесла й жіноча команда, у складі якої змагалися двоє представниць Львівщини: Леся Леськів та Наталія Кальниш, які разом з Ольгою Голубченко у стрільбі з малокаліберної гвинтівки на дистанції50 м.

Також в особистих першостях відзначилась Галина Авраменко, що виграла бронзову нагороду (стрільба по мішені, що рухається,10 м), продемонструвавши результат 377 очок. А відкрила лік нашим нагородам олімпійська чемпіонка Афін-2004 та дворазова призерка Лондона-2012 Олена Костевич. Спортсменка виборола срібну медаль у вправі на 10м з пневматичного пістолета із результатом 196,7 очок.

Загалом в активі української збірної вже 5 нагород іспанського чемпіонату світу. Світові змагання в іспанській Гранаді триватимуть до 20 вересня. У складі збірної команди України змагається 38 спортсменів.

Фото: Оксани Вацеби

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *