ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко віддасть Донбас Росії за три роки?

|

Командир 4-ї роти батальйону «Дніпро» Володимир Парасюк, розкритикував мирний план Президента України Петра Порошенка та надання Донбасу особливого статусу. Окрім того він вважає, що особливий статус Донбасу остаточно вб’є все українське на Сході, а через три роки Донбас дуже органічно впишеться в Росію. Про це написав Володимир Парасюк у своєму Фейсбук.

«Сьогодні Петро Порошенко оприлюднив черговий мирний план, який мав би стабілізувати ситуацію в Україні і вирішити проблеми на Сході. Не хотів би розчаровувати пана Президента, але всі його перемир`я та попередні мирні плани не діють. Бойовики не припиняють стріляти, наші хлопці змушені відстрілюватись, а миром і не пахне.

Сьогоднішні дії Президента підтвердили дві речі, в яких я б дуже хотів помилитись, але, мабуть, не судилось.

По-перше: Судячи з усього, Петро Порошенко не ввійде в історію як сильний Президент і Гетьман України. Народ чекає від нього вольових рішень, твердої руки, а натомість отримує нечітке скигління і поведінку типу «ні риба, ні м`ясо». Не знаю, що доносить до Ваших вух найближче оточення, але я дедалі частіше на вулицях чую фрази: «Ми вибрали не того президента».

По-друге: Судячи з того, що пропонує Петро Порошенко під виглядом «мирного плану», Донбас все ж віддадуть Росії, але віддадуть дуже хитро, не відразу, а поступово за три роки. Звісно, зараз пан Президент боїться реакції людей, боїться, що ми запитаємо за що вже котрий місяць воюємо і за що загинуло стільки наших побратимів. А так, пройдуть вибори, Донбас отримає особливий статус, терористам оголосять амністію, забезпечать розвиток і використання російської мови на всіх рівнях, зроблять все для того, щоб остаточно вбити на Донбасі все українське, а тоді через три роки залишиться лише смугу кордону перенести і Донбас дуже органічно впишеться в Росію.

Але, пане Порошенко, є один нюанс. Україна є незалежною, суверенною і цілісною державою з чітко окресленою територією. Такою вона була до Вас і такою є зараз. Ви є всього лиш нашим найманим працівником з контрактом на п`ять років і якщо Ви будете надалі нам такі сюрпризи викидати, то це будуть не лише єдині Ваші п`ять років президентства, Ви ризикуєте і їх до кінця не досидіти. Хто дав Вам право віддавати споконвічні Українські землі нашому ворогові? Український народ у своїй більшості вирішив, що Україна – єдина і цілісна держава, от і працюйте в поті чола над її єдністю і цілісністю, а не домовляйтесь з терористами і не торгуйтесь з @уйлом. Чому ми повинні втрачати нашу територію лише через те, що Ви не в силі прийняти вольове рішення і раз і назавжди вигнати цих кацапських недобитків з нашої землі?

Навіщо було посилати під кулі стільки хлопців, навіщо вся ця боротьба, якщо Ви собі все вже вирішили і про все домовились нагорі?

Для того, щоб перемогти на Сході і навести лад на Донбасі потрібно звільнити насамперед усе це кодло в погонах на чолі з Гелетеєм і на їх місце призначити кількох командирів, які були в боях, а не просто на камери позували. Потрібно створити єдиний командний центр, щоб накази не плутались, не губились і не суперечили один одному. Потрібно належним чином озброїти добровольчі батальйони і дати їм важку техніку. Ці хлопці вміють і хочуть захищати Україну, але йти з автоматами на ворожі танки, це йти на вірну смерть. І не треба боятись, що батальйони підуть зі зброєю на Київ. Якщо будете нормальним Президентом, ніхто нікуди не піде. Потрібно ввести військовий стан в двох областях, щоб наші війська могли отримати всю необхідну зброю і відповідно ефективніше воювати. Ви апелюєте, що в умовах військового стану Україна не зможе розраховувати на допомогу Євросоюзу чи котроїсь з країн, але ж ми всі розуміємо, що ніхто, крім нас самих нас не захистить і не дуже рветься допомагати. Європі глибоко байдуже до наших проблем. І не треба ставити на противагу вибори і військовий стан. Ви – Президент і своїм указом в цій країні можете змінити дуже багато речей.

Не бійтесь взяти на себе відповідальність, не бійтесь Росії, це країна-бутафорія і дуже швидко на Донбасі запанує мирі не потрібно буде ніякого особливого статусу», – написав В. Парасюк.

Фото: lenta-ua.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *