ОСТАННІ НОВИНИ

Військові розповіли про подвиг танкіста зі Львівщини

|

Сьогодні, у День танкіста, військові з оперативного командування «Північ» розповіли про подвиг командира танкового взводу 24-ї окремої механізованої бригади. Його військовослужбовець здійснив ще 31серпня, передає кореспондент Львівського порталу.

Виконуючи завдання у зоні антитерористичної операції, командир взводу танкового батальйону 24 окремої механізованої бригади ОК «Північ» старший лейтенант Артем Б., в ролі командира танку, добровільно визвався допомогти евакуювати заблокованих військовослужбовців 80-ї окремої аеромобільної бригади у Луганському аеропорту.

Старший лейтенант очолив бронегрупу у складі 1 танка Т-64, БМП-2 та автомобіля «Урал». У ході виконання завдання з евакуації військовослужбовців колона військової техніки наблизилась впритул до будівлі аеропорту в очікуванні бійців, де потрапила у засідку. Екіпаж танку та БМП прийняв вогонь зі стрілецької зброї та мінометів на себе, вступивши в бій. «Наші бійці відкрили вогонь по противнику. Це дало можливість підійти впритул до аеропорту та евакуювати близько 40 бійців-десантників», – розповів майор Віктор Шубец.

Прес-центр оперативного командування «Північ» також оприлюднив прізвища героїв:

Командир взводу танкового батальйону 24 окремої механізованої бригади старший лейтенант Артем Б.

Командир відділення 2 механізованої роти 1 механізованого батальйону 24 окремої механізованої бригади сержант служби за контрактом Олександр Б.

Водій автомобіля «Урал 4320» військовослужбовець по мобілізації солдат Стас Т.

Фото: uapress.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *