ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині у чоловіків виявлятимуть рак простати

|

З 15 до 29 вересня на Львівщині пройде профілактична акція «Дні профілактики онкологічних захворювань статевої сфери у чоловіків». Чоловіки матимуть можливість пройти безкоштовний аналіз на визначення простатоспецифічного антигену PSA у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі (м. Львів, вул. Гашека, 2А). про це Львівському порталу повідомили у департаменті охорони здоров’я ЛОДА.

Окрім цього, кожен чоловік може пройти профілактичне обстеження в урологічних кабінетах за місцем проживання.

Як розповів головний уролог департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Боржієвський, метою акції є нагадати чоловікам про таке захворювання, як рак простати. Адже щорічно захворюваність на онкологічні захворювання статевої сфери у чоловіків зростає як в Україні, так і у Львівській області.

«Минулого року під час акції в області було обстежено майже 10 тисяч пацієнтів, у 91 хворого виявили рак простати. А це свідчить про те, що проведення подібних акцій сприяє збільшенню кількості виявлення таких пацієнтів та дозволяє діагностувати захворювання на ранній стадії», — додав А.Боржієвський.

Завідувач онкоурологічним відділом Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Юрій Дійчук розповів, що рак простати на ранній стадії протікає безсимптомно, проте є легкодоступні методи діагностики для виявлення цього захворювання. Достатньо здати аналіз крові на простатоспецифічний антиген PSA.

«PSA – це специфічний білок, який виробляє передміхурова залоза у дорослих чоловіків. У нормі в крові міститься невелика кількість простатоспецифічного антигену PSA. При збільшенні, запаленні та інших захворюваннях простати рівень PSA в крові підвищується. Це так званий онкомаркер, що дозволяє виявити хворобу на ранній стадії», — зауважив Ю. Дійчук.

Фото: pinu.com.ua 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *