ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти-ветеренари зібрали 9 тисяч грн. для добровольців АТО

|

10 вересня у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького відбувся ярмарок, метою якого був збір коштів для бійців-добровольців Львівського батальйону територіальної оборони, які воюють в АТО. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі вишу.

Це вже друга акція в університеті, спрямована на підтримку української армії (влітку викладачі та співробітники зібрали 18 тис. грн. і передали до гарнізонного храму Петра і Павла у Львові).

Цього разу ідею допомогти львівському батальйону висловили студенти. Їх підтримали старші колеги: ректорат, викладачі та співробітники університету. Студенти вирішили, що найкращою формою збору коштів буде демократичний український ярмарок. Профком студентів та аспірантів університету, студентська колегія, студенти-волонтери, які підтримують зв’язок з армією, принесли багато книг, сувенірів та усіляких дрібничок.

 

Викладачі та працівники університету напекли солодощів, приготували вареники, шашлики. Ярмарок видався багатолюдним, а всі виставлені на продаж речі мали великий попит. Оскільки ярмарок відбувся в обідню пору, то столи з їжею швидко порожніли. Хто не хотів нічого купувати, міг просто покласти пожертву у спеціально встановлену скриньку. Студенти університету на одній з колон вивісили велике панно, на якому усі охочі могли писати побажання воїнам. Найбільше написів були зі словами подяки, та побажаннями повертатись живими. Тут же писали і листи знайомим і незнайомим бійцям.

Ректор ЛНУВМ та БТ імені С.З. Ґжицького  Володимир Стибель також побував на ярмарку,  спробував вареників, каву з тістечком, вніс пожертву і зауважив: «У Львові вперше відбувається такий студентський благодійний ярмарок для підтримки наших добровольців. Ми дуже тішимось, що наші студенти – небайдужі люди і справжні патріоти своєї країни. Сьогодні в АТО воюють кілька наших студентів та працівників, а один наш колега є важкопораненим. Тому це наш святий обов’язок робити все для підтримки Українського війська».

За кошти, які виручили студенти на ярмарку (9061.00 грн.), волонтери придбають, тактичні окуляри, технічні рукавиці, ліхтарі та доставлять добровольцям Львівського батальйону територіальної оборони в зону АТО. Панно і листи також поїдуть до наших героїв на фронт.

Фото: прес-служба вишу 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *