ОСТАННІ НОВИНИ

Італію вмовили - санкції проти Росії таки набудуть чинності

|

Нові санкції проти Росії будуть опубліковані до кінця тижня. Про це повідомив речник прем’єр-міністра Великої Британії, пише Reuters, передає УП.

За його словами, європейські лідери розмовляли рано в четвер і домовилися запровадити пакет санкцій проти Росії в кінці тижня.

“Сьогодні вранці прем`єр-міністр мав телефонну розмову з європейськими лідерами, зокрема президентом Європейської ради Германом ван Ромпеєм, канцлером Меркель, президентом Олландом і прем`єр-міністром Ренці”, – сказав речник Кемерона.

“Вони  обговорювали тему санкцій щодо Росії в контексті України та початок реалізації пакету санкцій, який був узгоджений на початку тижня”,  – відзначив він.

“Європейські лідери досягли згоди,  що санкції повинні бути опубліковані до кінця тижня”, – сказав речник.

“Посилення санкцій працює і тому надзвичайно важливо, щоб ці санкції імплементувалися”, – зауважив він.

Це рішення також підтвердив президент Європейської ради Герман ван Ромпей у своєму повідомленні.

За його словами, новий пакет санкцій вступить у силу 12 вересня.

Разом з тим, комітет постійних представників (COREPER) до кінця місяця буде проводити комплексну перевірку реалізації плану мирного врегулювання, зазначається у повідомленні.

“Ми завжди підкреслювали оборотність та можливість розширення наших обмежувальних заходів. Таким чином, у світлі розгляду ситуації на місцях, Єврокомісія та Європейська служба зовнішніх дій можуть вносити пропозиції про зміну, призупинення або скасування санкцій загалом або частково”, – зазначає Ромпей.

Зазначимо, що під час прес-брифінгів європейські високопосадовці неодноразово зазначали різницю між “набуттям чинності” та “застосуванням” санкцій.

Таким чином, чи будуть нововведені санкції застосуватися наразі невідомо.

Як відомо, санкції вступають в силу після його публікації в офіційному журналі Європейського Союзу.

Нагадаємо, 10 вересня міністр закордонних справ Італії та новообраний високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федерік Могеріні заявила, що з санкціями проти Росії потрібно почекати. 

Фото: www.vedomosti.ru 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *