ОСТАННІ НОВИНИ

Гелетей вважає, що успішності АТО перешкоджають смартфони та планшети

|

Міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що однією із причин невдалого ходу АТО є самі учасники конфлікту, які мають при собі смартфони та планшети із доступом до Інтернету, інформує ТСН.

«У нас є багато представників, які приїжджають на війну з планшетами, мобільними телефонами… інформація, яка негативно впливає на ці процеси… Тому ми і мали деякі речі, які сталися», – заявив міністр, маючи на увазі “Іловайський котел”.

Слід зазначити, що звинувачення бійців у користуванні гаджетами у зоні конфлікту вже лунали від інших представників влади. Так, головний військовий прокурор заявив, що добровольчі батальйони самі підставлялися під вогонь противника у Іловайську, коли писали у Facebook з поля бою.

Окрім того, В.Гелетей розповів про перемир’я. За його словами, режим припинення вогню потрібен для підготовки до захисту позицій сил АТО на території Луганської та Донецької областей.

Водночас він зауважив, що військове протистояння на Донбасі може відновитися. “Це політичне рішення – про перемир`я. Ми, як військові, керуємося правилом “хочеш миру – готуйся до війни”, для нас цей період – можливість посилення на всіх напрямках: від матеріально-технічного до інженерних споруд, які будуються, посилення людського ресурсу. Для нас перемир`я – це підготовка до можливих процесів, які можуть відбутися в результаті порушення перемир`я “, – сказав очільник Міноборони.

При цьому Гелетей зазначив, що Міноборони веде переговори з Генштабом РФ про звільнення полонених.

“І далеко не “ЛНР” вирішує питання, які бере на себе”, – додав він.

Нагадаємо, у п`ятницю, 5 вересня, представники України та бойовиків у Мінську домовилися про припинення вогню на Донбасі та про обмін полоненими.
Фото: ipress.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *