ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина має усі ресурси, аби уникнути відключення електрики взимку

|

Голова Львівської облради Петро Колодій сьогодні під час сесії ЛОР повідомив, що Львівська область має достатньо вугілля, аби забезпечити теплоелектростанції. Відтак,  потреби у виключенні взимку на кілька годин електрики немає. Про це він сказав, коментуючи ситуацію із Червоноградською збагачувальною фабрикою, яка зараз призупинила свою роботу через борг у 48 млн грн.

П.Колодій також наголосив, що сьогодні окремі посадовці у міністерстві намагаються знищити вугільну галузь України.

Водночас голова бюджетної комісії Львівської облради Ярослав Качмарик повідомив, що на сьогодні вугільного ресурсу на Львівщині більше, ніж достатньо і склади ДП «Львіввугілля» завалені вугіллям.

«На жаль, ми маємо не просту ситуацію, коли виробляючи майже 1 млн тонн вугілля у Львівській області ми інколи для постачання об’єктів бюджетної сфери завозили вугілля зі сходу України. Це не зрозуміла ситуація», – сказав він.

Я.Качмарик також наголосив, що Львівщина є самодостатнім регіоном і може самостійно забезпечити себе як вугіллям, так і електрикою.

«Львівщина виготовляє понад 1 млн тонн вугілля, водночас отримує 1 млрд грн дотацій від державного бюджету. Ми виробляємо близько 655 тис тонн сирої нафти, будучи на 6 місці по Україні. Ми виробляємо 670 млн метрів кубічних природного газу. Тому Львівський регіон є самодостатньою територією і розглядати Львівщину в контексті енергетичної безпеки, витягуючи її з загально державного рівня не можна і не треба. Ми маємо загальнодержавну проблему, якій дав оцінку Кабмін», – зазначив голова бюджетної комісії. 

Окрім того, Ярослав Качмарик додав, що ми маємо всі ресурси для того, щоб мати електрику. Адже Україна була довший час експортером електроенергії. 

Фото: te.20minut.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *