ОСТАННІ НОВИНИ

Малайзійський Боїнг збили – звіт Радбезу Нідерландів

|

Малайзійський літак, який зазнав аварії в небі над Донецькою областю 17 липня, був технічно справний і розпався в повітрі в результаті ураження ззовні великою кількістю «високоенергетичних об`єктів». Про це йдеться у попередній доповіді Ради безпеки Нідерландів, пише Українська правда.

«Реєстратор розмов у кабіні пілотів, реєстратор даних польоту і дані повітряного контролю свідчать про те, що MH17 функціонував у нормальному режимі до 13:20:03 (UTC), після чого раптово зник», – сказано в документі.

У повідомленні також йдеться, що аналіз розмов пілотів та членів екіпажу не виявив жодних свідчень про технічні несправності літака чи надзвичайну ситуацію. Також реєстратори технічного стану лайнера не вказали на жодні проблеми, не було жодних системних попереджень, двигуни працювали згідно з нормою.

Під час радіозв’язку з українськими диспетчерами не було жодного повідомлення про надзвичайну ситуацію. Літаком керувала досвідчена команда, йдеться у доповіді.

«Останній виклик українського повітряного контролю, здійснений між 13:20:00 і 13:22:02 (UTC) залишився без відповіді», – сказано в документі.

Голландські експерти також зазначили, що наразі неможливо здійснити детальне дослідження уламків, але характер їх пошкоджень, а також раптове зникнення зв’язку з літаком свідчать, що повітряне судно було вражене великою кількістю високоенергетичних об’єктів ззовні.

Попередній звіт був направлений всім країнам, які приймають участь у розслідуванні – Малайзії, Україні, Росії, Британії, США та Австралії і кожна з них надіслала свою реакцію, яка була врахована в документі.

Експерти зазначили, що остаточний звіт планується опублікувати впродовж року.

 

Фото: Вконтакте   

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *