ОСТАННІ НОВИНИ

Українські курці спонсорують російську армію (відео)

|

Найбільший дистриб’ютор цигарок в Україні – компанія «Мегаполіс Україна» відноситься до групи компаній «Меркурій», російського олігарха Ігоря Кесаєва. Також бізнесмен є одним із власників російського виробника зброї – заводу імені В. О. Дегтярева. Про це інформує програма «Наші гроші».

За державним замовленням Міністерства оборони Росії на цьому заводі з початку року виготовляють нову лінійку військової форми «Ратник». Саме в цій формі під час анексії у Криму заявились “ввічливі чоловічки”, через що і отримали назву «зелені». А ще на заводі виготовляють кулемети, гранатомети, снайперські комплекси, зенітні ракети, протитанкове озброєння та іншу зброю. 

Компанія «Мегаполіс Україна» продає майже 100% сигарет в Україні. У 2012 році ця фірма отримала від курців понад 27 млрд грн. У тому ж році управління статистики оцінило увесь ринок тютюнових виробів України лише у 26,5 млрд грн.

Тютюнові вироби «Мегаполіс» закуповує у найбільших компаній в Україні. Це: «В.А.Т.-Прилуки», ПАТ “Джей Тi Iнтернешнл Україна”, ПрАТ «Iмперiал Тобакко продакшн Україна» та ПрАТ “Фiлiп Моррiс Україна”. Ці компанії разом охоплюють 96% ринку тютюну.

Журналісти програми «Наші гроші» спробували придбати цигарки у виробників, та вони скеровують до представництва «Мегаполісу» в Україні. 

Відповідно до українського законодавства: «монопольним визнається становище суб`єкта господарювання, частка якого на ринку певного товару перевищує 35 відсотків». Однак Антимонопольний комітет України не прийняв рішення про визнання становища компанії монопольним. 

Більше того, з початку 2010 року «Мегаполіс» скуповував українських дистриб’юторів: “ПОДІЛЛЯ-ТЮТЮН”, “ВЕСТ-ТОБАККО-ГРУП”, “ІСТ ТОБАКО ГРУП” та ще більше десяти інших компаній. Втім, повний перелік фірм, які поглинув «Мегаполіс», з офіційного дозволу антимонопольного комітету, сам комітет надати відмовився.

Відео: Nashi Groshi

Фото: svit24.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *