ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та США розпочинають військові навчання

|

Завтра у північно-західній частині Чорного моря розпочнуться двосторонні навчання Збройних Сил України та ВМС США «Сі Бриз-2014», які триватимуть до 10 вересня. Метою навчань є відпрацювання сценарію «Проведення міжнародної операції з встановлення та забезпечення зони безпеки судноплавства у кризовому районі». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

Навчання пройдуть відповідно до програми двостороннього співробітництва між міністерствами оборони України та США, відповідно до плану на 2014 рік, затвердженого указом Президента України від 25 березня поточного року. Навчання проводитиметься в дусі програми «Партнерство заради миру», тому до участі в ньому традиційно запрошено представників ряду країн. Зокрема, у навчаннях візьмуть участь кораблі Іспанії, Канади, Румунії та Туреччини. Грузія, Норвегія, Швеція і Франція направили на навчання військовослужбовців у якості спостерігачів.

Планом навчання не передбачається проведення наземної фази, так само як і заходження в порт Одеси чи порти інших міст України іноземних кораблів.

Навчання «Сі Бриз-2014» вперше були проведені у 1997 р. Цього року вони відбудуться 12-й раз.

Фото: dt.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *