ОСТАННІ НОВИНИ

За вивезення твердих побутових відходів доведеться платити більше

|

Відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, у Львові встановлено нові тарифи на послуги з вивезення побутових відходів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Як розповів в.о.директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимир Олійник, з метою надання якісних послуг, упорядкування майданчиків, на яких розміщені урни для збирання побутових відходів, та недопущення антисанітарного стану в місті, виникла необхідність перегляду тарифів. Попередній тариф на ці послуги був встановлений 1 січня 2011 року. Упродовж 2011-2013 років відбувся значний ріст мінімальної заробітної плати, паливно-мастильних матеріалів та запчастин що суттєво впливає на розрахунок тарифів.

«Тариф для населення зростає на 41%. До прикладу, для квартири, площею50 м.кв, така послуга зараз коштує 14,5 грн у місяць, а коштуватиме 20,5 грн. Тобто, вартість послуги в середньому зросте на 6 грн в місяць. Ці тарифи пройшли ретельну перевірку в інспекції цін. Цим рішенням врегульовано і питання захоронення відходів, його здійснює ЛКП «Збиранка». Основна причина – це ріст екологічного збору. Він зріс з 5,8 грн до 29 грн за 1 тонну. При сьогоднішніх об’ємах – це великі гроші для нашого комунального підприємства»

Рішення набуває чинності через 20 днів з моменту його прийняття.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *