ОСТАННІ НОВИНИ

Росія готує окупацію Донбасу - Посол України в ООН

|

На прес-конференції в Нью-Йорку в четвер Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв заявив, що Росія готує окупацію сходу України.

За його словами, після зустрічі в Мінську президентів України і Росії ситуація тільки погіршилася. Він звернувся за допомогою до міжнародного співтовариства, пише УНІАН.

Представник України сказав журналістам, що в четвер вранці «російські танки рушили з Новоазовська в напрямку Маріуполя».

За його словами, їх просування зупинили збройні сили України та місцеві жителі. Юрій Сергєєв також відзначив «обстріли з російської території, що продовжуються» з використанням пускових ракетних установок «Смерч» і «Ураган», які підтвердили спостерігачі ОБСЄ минулого тижня.

«Останні дії Росії свідчать про підготовку широкомасштабної окупації під російським контролем – як це було в Осетії, – заявив Сергєєв. – Представники Росії почали масовий процес видачі російських паспортів у Донецьку та Луганську. Це робиться для того, щоб дати привід російській владі ввести в Україну війська під приводом захисту своїх громадян””.

Постійний представник України звернувся до міжнародного співтовариства. «Враховуючи ці складні обставини, ми змушені звернутися за міжнародною економічною і фінансовою підтримкою з тим, щоб допомогти Україні протистояти іноземній агресії, – сказав він. – Ми закликаємо міжнародне співтовариство продовжувати тиснути на Російську Федерацію і змусити її припинити агресію і відмовитися від політики, абсолютно неприйнятної в XXI столітті».

У той же час, посол України висловив надію на те, що в п`ятницю на зустрічі в Мінську Тристоронньої контактній групі вдасться розпочати переговори про мирне врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях і що там будуть зроблені реальні кроки по досягненню миру. Сергєєв підкреслив, що головною метою України є досягнення миру.

«Всьому світові відомо, що Україна суворо дотримується своїх зобов`язань у галузі міжнародного права і сьогодні стала об`єктом агресії з боку сусідньої держави. Ми сподіваємося, що, нарешті, з`явиться можливість зупинити постійні порушення домовленостей, вбивства полонених і цивільних осіб, руйнування освітніх установ та іншої інфраструктури з боку російських військ і терористів», – підсумував посол України.

Фото: Reuters 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *