ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО виділить Україні 15 млн євро фінансової допомоги

|

Країни-члени НАТО готові надати Україні 15 млн. євро фінансової допомоги для проведення реформ у секторі безпеки.

Про це на брифінгу після засідання комісії “Україна – НАТО” за участі глав держав і урядів країн-членів НАТО сказав генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, передає УП.

“Ми будемо проводити консультації, щоб допомогти Україні з проведенням реформ в оборонному секторі, і союзники за посередництва НАТО нададуть близько 15 мільйонів євро”, – сказав Расмуссен.

Водночас він зазначив, що було створено комплексний спеціалізований пакет заходів, що повинен допомогти Україні краще забезпечити власну безпеку.

“Ми зосередимося на кіберзахисті, логістиці, командному управлінні і засобах зв`язку. Ми також допоможемо з реабілітацією військовослужбовців, які постраждали внаслідок конфлікту”, – додав Расмуссен, розповівши про створення 4 трастових фондів для України.

Також Расмуссен підкреслив, що український народ і влада повинні самостійно вирішити, яким чином розвивати співпрацю з НАТО в майбутньому.

Як відомо, Расмуссен вважає, що можливість поставок військового обладнання в Україну залежить від рішень окремих країн-членів організації.

НАТО має намір залучити Україну до спеціальної програми із створенням чотирьох трастових фондів для соціальної реабілітації поранених в антитерористичній операції.

Фото: Reuters 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *