ОСТАННІ НОВИНИ

Бароззу збирається приїхати в Україну, щоб поговорити про ситуацію на Донбасі

|

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу планує відвідати Україну 11-12 вересня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.  

«Глава держави і президент Єврокомісії домовилися продовжити діалог з приводу ситуації на Донбасі та інших актуальних питань у розвиток відносин між Україною та ЄС у ході робочого візиту Ж. М. Баррозу в Україну 11-12 вересня цього року», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Петро Порошенко та Мануель Баррозу провели зустріч сьогодні у Брюсселі.

Під час зустрічі президент України, наголосив на необхідності посилення тиску міжнародного співтовариства на Російську Федерацію з метою звільнення  української території від російських військ.

Він також звернув увагу на необхідність надання Україні військово-технічної допомоги з боку держав-членів ЄС, та визнання ДНР та ЛНР терористичними організаціями.

Водночас, Петро Порошенко підтвердив, що Україна залишається відданою процесу врегулювання конфлікту дипломатичними шляхами на основі Мирного Плану Президента України, який підтримується ЄС.

Глава держави запевнив Президента Європейської Комісії, що Україна ратифікує Угоду про асоціацію з ЄС у вересні 2014 року. Разом з цим Україна залишається відкритою до спільних з Європейським Союзом консультацій з Російською Федерацією щодо шляхів максимального використання потенціалу та мінімізації можливих ризиків від імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Сторонами були також обговорені питання енергетичної безпеки і висловлено сподівання на швидке відновлення та результативність тристоронніх консультацій між Україною, Європейською Комісією та Російською Федерацією з питань постачання газу.

Фото: vsapravda.info 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *