ОСТАННІ НОВИНИ

У львівських школах відновлюють уроки захисту вітчизни

|

Вже з цього навчального року планується повноцінне відновлення уроків захисту вітчизни у Львівських школах. Будуть облаштовані «Центри захисту вітчизни» для того, щоб кожен учень випускних класів міг пройти таке навчання. Про це Львівському порталу повідомили у  прес-службі Львівської міської ради з посиланням на управління освіти.

«Предмет «Захист вітчизни» є, згідно з навчальними планами, які затверджені Міністерством освіти. Збільшили лише кількість годин на викладання даної дисципліни, змістове наповнення не змінилось, на мою думку, якою програма була – не до кінця досконалою, такою вона і залишилась. Зараз ми напрацьовуємо своє бачення необхідних знань для дітей у цьому предметі»,- розповіла начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна.

За її словами, для хлопців вони провели повну інвентаризацію тирів, створюють центри для практичних занять з предмету «Захист вітчизни», де всі 11-класники пройдуть навчання.  «Але це не тому, що ми маємо навчити дітей стріляти. Так, ми маємо навчити їх тримати зброю, але найважливіше – це культура поводження зі зброю, розуміння небезпеки, яку вона становить – це мусять розуміти усі діти», – зазначила вона.

«Наступна тема – це надання першої домедичної допомоги, ми тісно працюємо з Медициною катастроф, з Червоним Хрестом. Такі навчання були проведені для усіх керівників органів управління освіти, для усіх керівників навчальних закладів – це завідувачі садків та директори шкіл. Ще є два райони, які мають пройти таку підготовку на початку вересня. Після того, спільно з цими інституціями, ми укладаємо графік проведення таких навчань для учнів 11-х класів», – додала Г.Слічна.

 Фото: kibit.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *