ОСТАННІ НОВИНИ

ГПУ не дозволила 600 прокурорам іти воювати на Схід

|

600 прокурорів виявили бажання піти служити в батальйони територіальної оборони в зону проведення антитерористичної операції.

Про це на прес-конференції сказав генеральний прокурор Віталій Ярема, пише Українська правда з посиланням на “Українські новини”.

Він зазначив, що близько тисячі прокурорів, які працювали в районах, нині захоплених терористами, були змушені виїхати й зараз допомагають у розслідуванні правопорушень у Харківській і Дніпропетровській областях.

“До речі, 600 з них звернулися з рапортами для того, щоб їх включили в батальйони територіальної оборони, і вони готові звільняти свої території, на яких перебувають їх домівки, на яких вони працюють”, – повідомив він.

Водночас Ярема сказав, що, вивчивши юридичний аспект таких рішень, у Генпрокуратурі дійшли до висновку, що прокурорів можна тільки призвати на військову службу у встановленому законом порядку, а не за їхнім бажанням направляти в батальйони тероборони.

Тому було вирішено доручити цим прокурорам працювати у звільнених українською армією містах на сході, і при кожному наступному звільненні населеного пункту оперативно організовувати роботу прокуратури в ньому.

Крім того, зараз у Генпрокуратурі розглядається питання про дозвіл військовим прокурорам перебувати безпосередньо в складі військових підрозділів, що беруть участь в АТО.

Фото: www.facenews.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *