ОСТАННІ НОВИНИ

Випускник Академії сухопутних військ став Героєм України

|

23 серпня Президент України Петро Порошенко підписав Указ про присвоєння звання Герой України з врученням ордену «Золота зірка» старшому лейтенанту Євгенію Зеленському (посмертно). Герой був випускником Академії сухопутних військ. Про це Львівському порталу повідомили у медіа-групі військового вишу.

Відповідно до указу командир групи 8-го окремого полку спецпризначення оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗС України старший лейтенант Євгеній Зеленський нагороджений за мужність і героїзм, виявлені під час виконання військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя (посмертно).

17 червня в місті Щастя Луганської області групі Євгенія Зеленського було поставлено завдання визволити з полону іншу групу. Потрапивши в засідку, під шаленим вогнем терористів старший лейтенант Є.Зеленський до останнього прикривав бійців, надав їм можливість перегрупуватися. Група відбила напад, однак командир отримав поранення, не сумісні з життям.

Євгеній Олександрович Зеленський народився 28 січня 1991 року в німецькому місті Потсдам. Змалку мріяв наслідувати свого батька, який також присвятив своє життя службі в Збройних Силах. Тож, після закінчення школи, влітку 2008 року, Євгеній вступив до Академії сухопутних військ, де впродовж чотирьох років здобував фах військового розвідника.

 

Після навчання в Академії сухопутних військ тоді ще лейтенант Євгеній Зеленський був скерований для проходження подальшої служби на посаду командира групи до 8-го окремого полку спеціального призначення у місто Хмельницький.

Два роки потому, коли територіальна цілісність, суверенітет та незалежність України опинились під загрозою, старший лейтенант Зеленський у складі свого підрозділу вирушив виконувати завдання в ході проведення антитерористичної операції.

Зі своїми підлеглими він завжди перебував у найгарячіших точках зони АТО. Командування йому довіряло виконання найвідповідальніших завдань, а його бійці завжди були впевнені у своєму командирові більш, ніж на 100%. Їхні сподівання він не підвів ні разу, і у найвідповідальніший момент ціною власного життя врятував свій підрозділ, довівши право бути справжнім Героєм.

Весь колектив Академії сухопутних висловлює щирі співчуття рідним та близьким старшого лейтенанта Євгенія Зеленського з приводу його героїчної загибелі в ім’я майбутнього України. Його подвиг назавжди залишиться в серцях вихованців Академії та пам’яті всіх прийдешніх поколінь українців.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *