ОСТАННІ НОВИНИ

Камази з російською "гуманітаркою" повертаються у РФ?

|

Перші кілька десятків вантажівок з російського «гуманітарного конвою», які «доставили допомогу для сходу України», виїхали з КПП «Донецьк» і знаходяться на російській території.  Пише УНІАН.

Вантажівки виїхали з КПП і попрямували в бік міста Каменськ-Шахтинський, де «гуманітарна» колона стояла декілька днів до відправлення до України. Наразі на оформленні на КПП стоїть друга партія з декількох десятків білих КамАЗів. Російські митники планують сьогодні оформити всі вантажні автомобілі, які доставили «гуманітарний вантаж» до України, а зараз повертаються до Росії.

За словами представника Південного митного управління РФ Раяна Фарукшіна, «митні операції вже проведено щодо першої партії машин, що складається з 34 вантажівок. Вони вже в`їхали до РФ». Він уточнив, що загалом передбачається шість партій вантажівок, які по черзі заїжджатимуть на пункт пропуску «Ізварине, – Донецьк» для огляду.

Як повідомлялося, 22 серпня влада РФ без узгодження з Україною і Міжнародним комітетом Червоного Хреста вирішила відправити колону вантажівок з «гуманітарною допомогою» до Луганська. Після цього ЗМІ повідомили, що перші російські вантажівки перетнули кордон через український КПП «Ізварине», який перебуває під контролем проросійських бойовиків. Усе 280 вантажівок «гуманітарного конвою» перетнули кордон України. Голова СБУ Валентин Наливайченко назвав в`їзд російської колони прямим військовим вторгненням Росії на територію України. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що з тривогою і глибокою стурбованістю стежить за повідомленнями про те, що російська автоколона перетнула кордон з Україною без дозволу української влади.
Рада національної безпеки США засудила перетин російським «гуманітарним конвоєм» кордону з Україною і вважає, що ці дії є приводом для подальшої ескалації конфлікту з боку Росії.

Фото: ДПСУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *