ОСТАННІ НОВИНИ

Кожного бійця забезпечать індивідуальною аптечкою, - Центр медичного забезпечення військових

|

Усі ліки та медичні засоби, які потрібні військовикам, успішно доставили на передову. Про це сьогодні, 15 серпня, розповів на прес-конференції Ярослав Коминський, координатор Центру медичного забезпечення військових, організованого «Народною Самообороною» і громадсько-журналістським рухом «Народний контроль». Волонтери Центру забезпечення війсвькових здійснили вже четверту поїздку з доставкою військової допомоги на фронт, інформує Львівському порталу прес-служба Самооборони Львівщини.

«Ми мали перелік медикаментів, медичних засобів, який нам надали у госпіталі Західного оперативного командування. Можу констатувати, що замовлення ми практично виконали, усе що потрібно доставили на передову, – розповідає Ярослав Коминський. –  Сьогодні зміст ліків на передовій потрібен уже інший. Тому ми зараз змінимо характер збору».

Одним з найбільших досягнень у Центрі медичного забезпечення військових називають придбання препаратів Гемма. «Це кровоспинний препарат, який життєво необхідний воїнам, і який має бути індивідуально у кожного бійця. Він надзвичайно дієвий при кульових і осколочних пораненнях, діє миттєво, дає можливість бійцю зберегти життя, – продовжує Ярослав Коминський. –  80% людських смертей на полі бою – від втрати крові, тому, щоб зберегти життя наших воїнів і максимально підсилити їх боєздатність, їх потрібно забезпечити такими кровоспинними препаратами».

До наступної поїздки волонтери Центру медичного забезпечення сформують індивідуальні аптечки для кожного бійця, який перебуває у зоні бойових дій. У цих аптечках має бути усе необхідне для того, щоби кожен боєць міг надати сам собі допомогу або своєму пораненому товаришу – кровоспинні препарати, джгути, антишокові препарати, знезаражувачі води. «Нещодавно ми дізналися про такі трагічні випадки на фронті, коли два наших бійця були поранені в ногу, і якби при них були такі препарати, думаю, вони могли би уникнути смерті. Відтак, ми зосередимося на формуванні індивідуальних військових аптечок для кожного бійця, який перебуває у зоні АТО, – розповідає координатор Центру медичного забезпечення військових. – У нас є координати кожної з військових частин, маємо прямі контакти, тому вся необхідність в ліках буде скоординована безпосередньо – нічого зайвого, щоби лежало і було не потрібно, везти на передову не будемо».

Фото: www.arma-motors.kiev.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *