ОСТАННІ НОВИНИ

На Кубані вирішили, що досить годувати Москву

|

У російському місті Краснодар збирають “Марш за федералізацію Кубані”, який відбудеться під гаслом “Досить годувати Москву!” увечері в неділю, 17 серпня. 

Про це активісти повідомили у соцмережі ВКонтакте, передає ТСН

“Наша мета – створення Кубанської республіки у складі РФ або зрівняння у правах наших регіонів з республіками”, – йдеться в описі заходу. 
Активісти зазначають, що автономія від Москви дозволить жителям Кубані, ввести регіональну складову до податку на курортний бізнес, що призведе до більш справедливого розподілу доходів між місцевими і федеральними бюджетами. 

Також громадяни РФ хочуть реалізувати своє конституційне право на власні, більш незалежні від центру органи влади і “ліквідувати ідіотську ситуацію, коли всі рішення приймаються в Москві урядом, де немає представників, здатних і охочих постояти за інтереси Кубані”.

Крім того, жителі Кубані потребують реалізації свого права на федералізацію відповідно до статті 1-ї Конституції Російської Федерації і право на самовизначення. 

Нагадаємо, що раніше в рунеті почали поширювати інформацію про марш за федералізацію Сибіру. Подію було призначено також на 17 серпня. Однак у Путіна всіляко намагаються не допустити його проведення. Так, генеральна прокуратура Росії домоглася блокування груп в соціальних мережах під назвою “Марш за федералізацію Сибіру”. 

Крім того, марш заборонила влада Новосибірська. Проте організатори придумали, як обійти заборону. Таким чином, марш отримав нову назву: за непорушність конституційного ладу. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *