ОСТАННІ НОВИНИ

За скільки українські генерали здають маршрути пересування в зоні АТО

|

Командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко впевнений, що серед офіцерів Антитерористичної операції є зрадники. Про це він заявив в інтерв`ю ЛІГАБізнесІнформ, інформує УП.

«Проблема зради є. Відомі суми, які сплачуються – $ 70-100 тисяч за зданий маршрут, за команду висунутися в якийсь район. Я не готовий називати прізвища – я не контррозвідник, я не знаю. Але ця проблема існує, бо є речі, які нічим іншим пояснити не можна», – сказав С. Семенченко.

За його словами, некомпетентні люди зустрічаються і серед генералів.

«Є реальні бойові генерали, працювати з якими приємно. А є неписьменні ідіоти, які кажуть встановити прапор до певної дати, забороняють робити розвідку – мовляв, що там дивитися!?» – розповів командир батальйону.

Крім того, за словами Семенченка, батальйону не вистачає важкого озброєння, яке, за його словами, йому не хоче видавати Міноборони (батальйон «Донбас» входить в структуру МВС – ред.).

«Швидше за все тому, що не хоче підняти свою ж*пу. Кожна видача повинна бути за законом узгоджена в інших інстанціях. Але це в мирний час, а зараз війна. Думаю, якби Автомайдан приїхав, видав цим хлопцям в кабінетах піз*лей, змусив бігати – все це можна було б зробити за один день. Та й міністр оборони теж міг би покарати пару раз винних. Але зараз вони сидять і нічого не хочуть робити», – розповів він.

Семенченко додав, що є також проблема з касками та бронежилетами, які влада теж не передає батальйону.

«Третя проблема – дуже низька зарплата. Мені особисто все одно. Але що таке для бійців 980 гривень? Зараз нам сказали, що покладаються якісь АТОшні 3 тисячі гривень. Але в законі цього немає, тому що там всі категорії враховані, крім резервістів. А ми і є резервісти,» – командир батальйону «Донбас».

 Фото: Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *