ОСТАННІ НОВИНИ

У Слов’янську з озера дістали зенітний ракетний комплекс

|

Піротехнічні підрозділи ДСНС України обстежують акваторію та територію Слов’янська з метою очищення міста від вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє прес-служба відомства, передає кореспондент Львівського порталу.

Так, за минулу добу група підводного розмінування 1 спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучила з водойми переносний зенітний ракетний комплекс ПЗРК «Ігла». Знахідку виявив старший водолаз-піротехнік Дубровін Сергій Дмитрович. Професіоналізм та пильність  Сергія – прапорщика цивільного захисту  – допомагають йому оперативно виконувати завдання за призначенням. З 2006 року він перебуває  на службі у групі підводного розмінування Міжрегіонального центру швидкого реагування у м. Ромни (Сумська область) і за цей час проявив себе як досвідчений водолаз-піротехнік.

Цього ж дня піротехнічною групою 1 СЦШР ДСНС України проводилися роботи щодо розмінування автомобільної дороги біля р. Сіверський Донець за населеним пунктом Піскунівка Донецької області, в ході робіт було виявлено та вилучено протитанкові міни ТМ-62 в кількості 4 од.

 

Крім того, 4 серпня піротехнічними підрозділами ДСНС України виявлено та вилучено 21 одиниць боєприпасів, з них: артилерійських снарядів – 5, мінометних мін – 8, бойових гранат та мін – 4, інших вибухонебезпечних предметів – 4.

Піротехніки також виявили та знищили 3 розтяжки з сигнальними ракетами.

Всього з початку виконання робіт (з 6 липня 2014 року) виявлено та вилучено 9314 од. боєприпасів, з них: артилерійських снарядів – 497; мінометних мін – 592; бойових гранат та мін – 385; реактивних боєприпасів – 44; інших вибухонебезпечних предметів – 7796.

Піротехнічні підрозділи ДСНС України продовжують працювати також і на території Луганської області. Так, у м. Кремінна було виявлено та вилучено 500 кг пороху. Під час обстеження м. Сєверодонецька, виявлено та знешкоджено 25 т пороху та 25 мішків селітри. У м. Лисичанську піротехніки знешкодили150 кг тротилу та 152 кг селітри.

Фото: ДСНС України 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *