ОСТАННІ НОВИНИ

Військовослужбовців, які воюють, забезпечать земельними ділянками

|

Обласні депутати підтримали ініціативу забезпечення земельними ділянками військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської облради.

На виконання доручення голови обласної ради Петра Колодія, комісія розглянула звернення Державного агентства земельних ресурсів України про забезпечення військовослужбовців земельними ділянками. З ініціативи держагентства, яку підтримав Кабінет Міністрів України, проводиться робота щодо забезпечення військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції, земельними ділянками для будівництва і обслуговування житлових будинків, для ведення садівництва, особистого селянського господарства та для індивідуального дачного будівництва. Оскільки держагентство передає у власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення лише державної власності, то звернулося до обласної ради з проханням розглянути на сесії обласної ради звернення до сільських, селищних та міських рад з рекомендацією підтримати ініціативу держагентства щодо виділення земельних ділянок військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції. Комісія з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем одноголосно підтримала це звернення і вирішила скерувати його в комісію з питань регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території, архітектури та будівництва обласної ради для прийняття кінцевого рішення про винесення цього питання на розгляд сесії обласної ради.

Окрім того, комісія з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем вирішила порушити перед керівництвом держави питання про зміну назв військових частин. Так, зокрема, повна назва 24-ої окремої механізованої бригади –24 механізована Самаро-Ульянівська, Бердичівська, Залізна, ордена Жовтневої революції, тричі ордена Червоного прапору, орденів Суворова та Богдана Хмельницького бригада імені князя Данила Галицького. До сьогодні військові частини Збройних Сил України носять назви, в яких зазначені нагороди неіснуючої держави. Комісія вирішила звернутися до керівництва держави та Міністерства оборони України з проханням переглянути назви військових частин, як дислокованих на теренах Львівщини, так і та території України загалом.

 Фото: МОУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *