ОСТАННІ НОВИНИ

Росія перекидає військові сили до Білорусії

|

До республіки Білорусь, у місто Гомель, на залізничну станцію «Північний» учора, 2 серпня, прибув російський військовий ешелон у складі 65 платформ із самохідними мінометними установками. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі АТО.

Окрім того, росіяни продовжують накопичувати живу силу та озброєння поблизу українсько-російського кордону. Так, у Беловський та Суджанський райони Курської області перекинуто бригаду вертольотних підрозділів Збройних сил Росії. Неподалік села Біла Берізка Брянської області зосереджено 34 одиниці військової бронетехніки Російської федерації з нанесеною символікою миротворчого військового контингенту.

Уночі через тимчасово неконтрольовані ділянки кордону терористи переправили з Росії в Україну 10 танків, які рухаються у напрямку Донецька.

Ситуація на українсько-російському кордоні залишається складною. Тривають обстріли терористами прикордонних підрозділів та позицій сил АТО. З метою провокації бандити обстрілюють територію Росії зі стрілецької зброї, мінометів, артилерії, у тому числі з установок «Град». З боку російських військових у відповідь ведеться вогонь по позиціях українських військових. При цьому йде активна повітряна розвідка з порушенням повітряного простору України.

Так, вчора, о 16:25 прикордонний наряд на напрямку «Волошино (РФ) – Благовіщенка (Луганська область України) зафіксував проліт на територію України на глибину до 300 м безпілотного літального апарату, який здійснював розвідку на висоті 1000 метрів.

Також учора з дев’ятої до одинадцятої години вечора з населених пунктів Маноцький та Митякінське (Ростовська область Російської федерації) здійснювався артилерійський обстріл українських позицій у прикордонні. Приблизно в цей же час відбувся артилерійський обстріл з території Росії по опорному пункту прикордонників в районі Червонопартизанська Луганської області.

Фото: www.epochtimes.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *