ОСТАННІ НОВИНИ

Усі пішохідні переходи Львова понизять заради людей із фізичними вадами

|

Сьогодні, 1 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив основні вимоги та ескізи типового вигляду понижень на пішохідних переходах у м. Львові, з метою забезпечення комплексного та якісного впровадження елементів доступності на пішохідних переходах для осіб з інвалідністю і маломобільних груп населення. Як повідомив перший заступник міського голови Олег Синютка, до вересня місто повинне забезпечити стовідсоткове пониження пішохідних переходів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Комітет з доступності міського середовища, для забезпечення доступності пішохідних переходів для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення, прийняв рішення провести комплексну роботу з пониження тротуарів в місцях пішохідних переходів. Рішення виконавчого комітету визначило основні вимоги до облаштування понижень тротуарів на пішохідних переходах та ескізи типового вигляду понижень на пішохідних переходах, в умовах різної ширини тротуару.

 

За зведеною інформацією, у цьому році заплановано виконати пониження на 321 пішохідному переході із 750 наявних у місті.

«Районні адміністрації отримали завдання завершити роботи з облаштування пониження пішохідних переходів. Для того, щоб кожен район не робив пониження на свій смак, рішення виконкому затвердило типовий варіант, який передбачає, що не буде асфальту, а місце буде викладене плиткою. По-перше, тротуар буде довше зберігатись, по-друге, у випадку пошкоджень, буде легко відновити. Неповносправні люди, матері з дитячими колясками будуть переходити з тротуару на тротуар, не відчуваючи перешкод.

 

Такі варіанти вже є відпрацьовані у світі, зокрема у Барселоні. Враховуючи специфіку Львова, ми вирішили, що для широких тротуарів бокові бордюри будуть підвищені, а на малих тротуарах зробимо ухили в дві сторони – і в сторону переходу, і в сторону руху тротуаром.

Районні адміністрації взяли на себе зобов’язання вирішити у м. Львові проблему мобільності неповносправних і маломобільних груп населення. Станом на сьогодні, в районах ресурсів недостатньо. Але робота продовжується. Сподіваємося, коли буде виконана частина роботи, депутати побачать і підтримають певну суму коштів, яка необхідна, щоб збалансувати діяльність районних адміністрацій», – розповів в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимир Олійник.

Фото-схема: ЛМР
Фото:Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *