ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземні експерти успішно здійснили місію на місці падіння Боїнга

|

Незважаючи на протидію бойовиків, групі інспекторів у складі 8 представників ОБСЄ, 2 Австралії, 2 Нідерландів було забезпечено доступ до місця падіння збитого літака рейсу МН17. Про це у телефонній розмові із Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте і Прем’єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом повідомив Президент України Петро Порошенко. Як передає кореспондент Львівського порталу, про це йдеться на сайті глави держави. 

“Виконавши свої функції, сьогодні о 16.02 група благополучно повернулась у безпечну зону до місця базування. Місія успішно здійснена”, – зазначається у повідомленні. 

Петро Порошенко поінформував главам урядів Нідерландів та Австралії про ратифікацію Верховною Радою угод з Нідерландами про міжнародну місію захисту розслідування обставин падіння малайзійського літака та з Австралією про направлення австралійського персоналу в Україну для розслідування.

З першого серпня на місці в щоденному режимі будуть працювати фахівці цивільної поліцейської місії. Важливо, щоб бойовики дотримувались рішення про припинення вогню в радіусі20 кмтак само, як це здійснюють сили антитерористичної операції.

Прем’єр-міністр Рютте та Прем’єр-міністр Ебботт подякували українській стороні за забезпечення умов для проведення прозорого розслідування у зоні падіння літака «Малайзійських авіаліній».

Як повідомляв Львівський портал, 17 липня у Донецькій області збито малайзійський пасажирський літак «Malaysia Airlines», який вилетів з Амстердаму (Нідерланди) до Куала-Лумпуру (Малайзія). Відповідно до перших повідомлень, загинули 295 людей, що перебували на борту, зокрема 280 пасажирів і 15 членів екіпажу. 

Між тим російські ЗМІ та терористи наввипередки пишались тим, що збито транспортний літак Ан-26 ВПС України, зброєю, якою терористи можуть атакувати літаки на великій висоті. Так раніше було збито літак АН-26, який йшов на висоті понад 6 тисяч метрів.

Коли виявилось, що збито літак цивільної авіації, рупори кремля та терористи почали перекладати провину на українських військових.

Міноборони РФ заявило, що «Боїнг» збили українські ЗСУ.

Президент РФ Володимир Путін також вважає, що у катастрофі літака винна Україна.

На сторінці «ВКонтакте» лідера збройних формувань «ДНР» Ігоря Гиркина (Стрєлкова) зафіксована підміна повідомлення про збитий нібито українському АН-26, який в результаті виявився малайзійським «Боїнгом».

Однак в Міністерстві оборони України повністю відкидають звинувачення на свою адресу. За весь період проведення антитерористичної операції, зенітно-ракетні комплекси Збройних Сил України не застосовувалися. 
За останніми даними, на борту пасажирського авіалайнера загинуло 298 людей.

За інформацією віце-президента «Малайзійскі авіалінії» Хейба Гортера, на борту Boeing 777 перебували 189 підданих Нідерландів, 43 малайзійці, зокрема 15 членів екіпажу, 27 австралійців, 12 індонезійців, зокрема одна дитина, дев’ятеро підданих Великобританії, четверо громадян Німеччини, четверо бельгійців, троє філіппінців, один канадець і один громадянин Нової Зеландії. Громадянство ще чотирьох пасажирів поки залишається не встановленим.

У МВС заявили, що вночі 18 липня зенітно-ракетний комплекс «Бук», з якого був проведений пуск ракети в «Боїнг», вивезений на територію РФ.

СБУ відкрило кримінальне провадження за статтею «теракт» КК України.

Фото: Вконтакте   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *