ОСТАННІ НОВИНИ

Нацрада хоче заборонити російські серіали

|

У Києві пікетували Національну раду з питань телебачення і радіомовлення. До пікетувальників долучилися і львівські активісти руху «Економічний бойкот російських товарів». Про це Львівському порталу повідомив один із координаторів руху «Економічний бойкот російським товарам» Олег Радик.

За словами пікетувальників, в умовах фактичної війни та зневажливого ставлення до України та українців з боку Росії ми зобов’язані дбати про національні інтереси. Учасники пікету вимагали очистити телепростір України від серіалів, які пропагують велич державних органів, солдатів та міліціонерів ворожої країни. Також вони вимагають припинити звучання у радіоефірах інтерв’ю, в яких виступають проти територіальної цілісності України та підтримують політику Володимира Путіна щодо анексії Криму.

Водночас, як розповів Олег Радик, до Києва зі Львова вирушило вісім осіб, однак у столиці вони долучились до своїх однодумців, тож людей зібралось декілька десятків. Вже під стінами Нацради усі активісти вимагали припинити трансляцію російських серіалів, які прославляють ворожу державу.

«Зі Львова виїхала група з восьми осіб, однак у Києві наші дії були скоординовані із іншими активістами. Загалом Нацраду пікетувало понад 50 осіб… До нас тривалий час ніхто не хотів виходити, тому наші активісти були змушені зайти в приміщення Нацради. Далі розмова відбулась конструктивно і навіть вдалось домовитись про співпрацю із Нацрадою. Ми розуміємо, що це не просте питання, адже є законодавство та певні бар’єри, але цього вимагає війна з окупантами в Україні. Ми передали свої вимоги у зверненні, і представники Нацради погодились його розглянути та надіслати нам офіційну відповідь», – повідомив Олег Радик.

Окрім того, він розповів, що більшість активістів уже повертається додому, однак на місці залишаться представники «бойкотунів», які завтра матимуть зустріч з щодо співпраці з Нацрадою.

Додамо, що усі свої звернення активісти надіслали до Президента України Петра Порошенка, до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, секретаря РНБО Андрія Парубія та голови Нацради України з питань телебачення та радіомовлення Юрія Артеменка.

Фото: www.serialstar.ru 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *