ОСТАННІ НОВИНИ

Терорист Гіркін заснував медаль «За оборону Слов’янська»

|

Ватажок терористів Ігор Гіркін (Стрєлков), який називає себе «міністром оборони ДНР», заснував медаль «За оборону Слов`янська», пише InfoResist, передає кореспондент Львівського порталу.

Тепер всі бандити, які пограбували й зруйнували Слов`янськ будуть нагороджені цією медаллю. Гіркін видав навіть спеціальний указ, в якому обґрунтував причини для нагородження. Шкода в указі нічого не сказано як «герої» драпали вночі 5 липня з Слов`янська. 

Як повідомляється, «медаллю «За оборону Слов`янська» нагороджуються ополченці, які безпосередньо брали участь у бойових діях і в несенні бойової служби із захисту міста, а також цивільні особи, що знаходилися в Слов`янську в період його оборони і своєю діяльністю зробили вагомий внесок у справу його захисту». Нагородження здійснюється наказом міністра оборони ДНР. 

Медаль «За оборону Слов`янська» світло-бронзова, кругла, діаметром 29 мм з опуклим бортиком по краях аверсу і реверсу. На аверсі медалі, в центрі, зображений Георгіївський Хрест в обрамленні лаврового вінка. На реверсі – восьмикутний християнський хрест. Медаль носиться на стрічці ордена святого великомученика Георгія. 

Сили народного ополчення Слов`янська утримували місто з 13 квітня, коли Києвом була оголошена силова операція із залученням збройних сил України проти прихильників федералізації. 5 липня ополченці покинули Слов`янськ і попрямували до сусіднього Краматорськ, звідки потім відійшли до Горлівці і Донецьку. 

Фото: InfoResist

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *