Перевізникам наказали до осені придбати автобуси, пристосовані для інвалідів

|

Голова конкурсного комітету на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування Львівської облдержадміністрації Олег Лазар сьогодні під час засідання зобов’язав усіх перевізників області забезпечити на своїх маршрутах низькопідлогові автобуси, якими зможуть користування люди із обмеженими фізичними можливостями. О.Лазар наголосив перевізникам, щоб це було зроблено до наступного конкурсу, який планують провести у вересні цього року. Якщо перевізники цього не зроблять, то голова комісії пообіцяв зупинити конкурс. Про це передає кореспондент Львівського порталу.

Питання щодо наявності у перевізників автобусів, пристосованих для інвалідів, підняв голова правління Львівського обласного відділення Українського фонду «Реабілітація інвалідів» Ярослав Грибальський.

«Постанова Кабінету Міністрів від 2008 року зобов’язувала, щоб на кожному маршруті були транспортні засоби для обслуговування людей із особливими потребами, а на сьогодні ми маємо 2014 рік. Досі немає інформації по всій Львівській області, де є такі транспортні засоби. Україна ратифікувала Конвенцію ООН про права людей з інвалідністю, де є одна з таких вимог. Конвенція ратифікована у 2009 році», – наголосив він.

Водночас члени робочого органу конкурсу серед перевізників зазначили, що такі автобуси є лише на 131 маршруті. На що Олег Лазар наголосив, що на сьогодні це болісне питання. «Це є проблема. На сьогодні за маршрути б’ються, придумують бог знати які заяви, а щоби забезпечити на маршруті автобуси з низькою платформою для інвалідів – немає кому. Тому ми так допрацюємось, що ми колись один із конкурсів відмінимо у зв’язку з тим, що маршрут не забезпечено автобусами з низькою платформою і на тому все стане. Тому я роблю вам, шановні перевізники, оголошення: на другий конкурс, будьте добрі, вивчіть дану постанову і додайте такі автобуси. Якщо цього не буде зроблено, ми будемо діяти згідно чинного законодавства і я даю слово пану Грибальському, що так буде зроблено», – грізно заявив голова конкурсної комісії.

 Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *