ОСТАННІ НОВИНИ

Президент офіційно дав добро на розгін фракції комуністів

|

Президент України Петро Порошенко підписав закон про зміни до регламенту парламенту, які дозволяють розпустити фракцію Комуністичної партії. Про це повідомила прес-служба глави держави, інформує кореспондент Львівського порталу.

Згідно з документом, депутатська фракція (депутатська група), склад якої став меншим від мінімальної кількості депутатів, визначеної регламентом, через 15 днів після дня настання такого факту оголошується головою Верховної Ради розпущеною.

Крім того, закон № 1599-VII визначає право парламентаріїв, які були висунуті політичною партією, що за результатами виборів не взяла участь у розподілі депутатських мандатів, долучатися до складу депутатської фракції.

Як писав Львівський портал, про підписання змін до закону про регламент дещо раніше повідомив речник президента Святослав Цеголко.

“Президент підписав зміни до закону про регламент”, – написав С.Цеголко.

Нагадаємо, ВР прийняла поправки до регламенту, які дозволять розпустити фракцію КПУ.

Як повідомлялось раніше, спікер ВР Олександр Турчинов наголосив, що відразу, як тільки Президент України підпише Закон №4307а, відповідно до якого ухвалюються зміни до регламенту, що дозволяють голові Верховної Ради розпускати фракції за відсутності мінімально необхідної кількості депутатів закон, він одразу оголосить про розпуск фракції КПУ.

За словами голови Верховної Ради України Олександра Турчинова, він “сьогодні ж направить цей закон на підпис Президенту”.

“Як тільки закон буде підписаний, я оголошу про розпуск фракції Комуністів у Парламенті”, – додав О. Турчинов, наголосивши, що це чесне і справедливе рішення, яке “повинне відновити історичну справедливість перед мільйонами українців, яких зраджувала ця політична сила”.

 Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *