ОСТАННІ НОВИНИ

Фугаси для терористів виготовляли у будівлі психлікарні

|

У колишній психлікарні Костянтинівки міліція виявила цех з виготовлення фугасів, пише УНІАН, передає кореспондент Львівського порталу.

У Донецькій області, у звільненому від бойовиків місті Костянтинівка, міліція в приміщеннях першого поверху колишньої психіатричної лікарні виявила цех з виготовлення фугасів.
Про це повідомили сьогодні у відділі з питань зв`язків з громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області. Згідно з повідомленням, цех з виготовлення саморобних вибухових пристроїв виявлено в Костянтинівці співробітниками Управління з питань боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС Донецької області, вилучені не тільки протитанкові міни й фугаси, а й небезпечні отруйні хімічні речовини.

За словами начальника Артемівського УБОЗ Артема Крищенко, біля входу в приміщення було виявлено, а потім за допомогою саперів знешкоджено 5 одиниць протитанкових мін і фугасів.

«Проте, крім цих снарядів, там же ми виявили і склад небезпечних отруйних хімічних речовин, які становили загрозу життю і здоров`ю жителів міста Костянтинівка, тому одразу ж сповістили про знахідку в ДСНС», – сказав Крищенко.

Разом з прибулими бійцями ДСНС правоохоронці винесли й знешкодили більш як40 кгаміачної селітри,100 кгсірки, більш як150 лрізних їдких кислот і лугів,20 кгпудри алюмінієвої, пристрої для подрібнення хімічних речовин, замітки з пропорціями хімічних речовин для виготовлення вибухівки, пакети тощо.

Тут же на місці були прилади для начинення вибуховими сполуками: залізні балони, радіатори батарей опалювання, труби, частини учбових боєприпасів, побутових предметів. Під час проведення перевірки фахівцями було встановлено, що зловмисники, використовуючи вказані речовини, могли виготовити більш як300 кгвибухівки (фугасів), а також мали змогу виготовити хімічну зброю, що їх надалі можна було б використати при проведенні терористичних акцій.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.263 Кримінального кодексу України «незаконне поводження із зброєю, бойовими запасами або вибуховими речовинами», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *