ОСТАННІ НОВИНИ

Козак Гаврилюк розповів, як його врятували з полону

|

Герой Майдану козак Михайло Гаврилюк розповів, як йому допомогли вийти з оточення терористів.

9-10 липня 2014 року під час перебування в зоні АТО народних депутатів України свободівців Юрія Сиротюка та Святослава Ханенка Луганський обласний штаб «Свободи» отримав завдання допомогти групі волонтерів, які помилково опинились у місті Сєверодонецьк, що й досі перебуває під контролем російських терористів. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Луганської обласної організації ВО «Свобода».

 

Луганський штаб оперативно створив спецгрупу, яка вже за дві години прибула в Сєверодонецьк.

Як з’ясувалося, одним із чотирьох волонтерів, які потребували допомоги, виявився герой Майдану козак Михайло Гаврилюк. Уже на місці свободівці скорегували попередній план: враховуючи постать і впізнаваність Михайла Гаврилюка, було вирішено трьох активістів вивозити окремо по одному; Гаврилюка ж мали евакуювати іншими шляхами, що ускладнювало завдання. На жаль, через невиконання інструкцій свободівців останній з трійки активістів потрапив у полон до терористів. Це поставило під загрозу як життя спецгрупи націоналістів, так і самого Гаврилюка. Оперативно було змінено місця перебування групи з Михайлом та вжито заходів із дезорієнтації терористів у разі виходу останніх на конспіративну схованку.

12 липня вдалося, замаскувавши Гаврилюка, вивести його з-під самого носа терористів на територію, контрольовану українськими військовими. На жаль, врятувати полоненого свободівцям не вдалось і подальша його доля невідома.

Відео: VOSvoboda

Фото:gazeta-misto 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *