ОСТАННІ НОВИНИ

Як будуть виглядати нові українські гроші (фото)

|

Геральдична палата України оприлюднила новий дизайн української гривні. Йдеться про заміну купюр номіналом 5, 10, 20, 50, 100, 200 гривень. Водночас, на сайті відомства відсутні як малюнки 1 і 2-гривневих купюр, так і найбільшої – у півтисячі. Про це інформує кореспондент Львівського порталу.

 

Деякі фахівці з боністики вже порадили звернути увагу на нові 10-гривневі банкноти. На думку експертів, зображення гетьмана Івана Мазепи – «правдивіше», ніж на тих, що зараз використовуються.

За словами окремих істориків, дизайнери на початку 90-х «трохи помилилися». Особу оспіваного Олександром Сергійовичем Пушкіним «головного антигероя Полтавської битви» начебто змалювали… з портрету його наступника. Тобто з іншого відомої історичної постаті – гетьмана Правобережної України Пилипа Орлика, автора першої в Європі конституції – об`ємного документа під назвою «Пакти і Конституції прав і вольностей Війська Запорозького» (Pacta et Constitutiones legum libertatumqe Exercitus Zaporoviensis).

 

Водночас за інформацією УНІАН, Національний банк України не планує найближчим часом змінювати дизайн національної грошової одиниці України – гривні, про це агентству повідомили у прес-службі регулятора.

«Національний банк не планує найближчим часом змінювати дизайн національної грошової одиниці – гривні», – повідомили у прес-службі у відповідь на запит про наміри регулятора змінити дизайн купюр.

Фото: vz.ua
Геральдична палата України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *