ОСТАННІ НОВИНИ

Замість дипломних проектів – спорядження у зону АТО

|

Випускники кафедри графічного дизайну Львівської національної академії мистецтв закупили спорядження в зону АТО. Щороку випускники презентують проекти своїх дипломних робіт. Цьогоріч вирішили замість них допомогти військовим. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«Коли ми презентуємо наші дипломні проекти, окрім зображення на проекторі, ми мали б ще й робити великі роздруківки метр на сімдесят п’ять сантиметрів – проекти робіт, де мало б бути представлено все те, що ми вміщуємо в презентацію.  Спочатку, коли не було проекторів, графіки роздруковували оці великі проекти і макети робіт. Зараз і презентація, і проекти, і макети. Це все дублюється. Тому ми вирішили спрямувати ті кошти в корисне русло.

Це не ініціатива Академії мистецтв чи кафедри графічного дизайну, це ініціатива виключно нашої групи. На ці кошти ми разом із добровольцями їздили по військових магазинах і закупляли те, чого їм не вистачає. Ми зібрали 9 тисяч. На ці кошти ми купили англійську форму, балаклави, рації, сумки для медичних препаратів. Якісь дрібниці, які можливо і не рятують їхнього життя, однак роблять перебування там комфортнішим», – розповіла Ольга Тіводор, випускниця.

«Ми знали про їхній намір це зробити, але ми до кінця і не знаємо, скільки коштів зібрали, як це все відбувалось. Зимою у нас був захист магістерських робіт, і наші випускники також були ініціаторами збору коштів на благочинність. Їх вчинок досить логічний, адже у нас немає продукту, який треба виготовити, найчастіше ми здаємо роботи до академії на диску. Разом із тим, захист не є неповноцінним, він став мультимедійним і більш динамічним», – розповів заступник кафедри графічного дизайну Юрій Смольський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *