ОСТАННІ НОВИНИ

Сквер на Сихові не забудують

|

Виконавчий комітет Львівської міськради під тиском громади та депутатів від фракції ВО «Свобода» скасував наказ департаменту містобудування ЛМР, яким було затверджено містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на проектування та будівництво торгового комплексу на місці скверу по проспекту Червоної Калини, 109. Про це повідомив депутат Львівської міської ради свободівець Іван Лещишин, повідомляє Львівському порталу прес-служба ЛМО ВО «Свобода».

За словами депутата, громада продемонструвала, що вона спроможна чинити спротив свавільним рішенням команди Садового. «Мешканці Сихова – категорично проти будівництва торгового центру на території скверу і відпочинкової зони у мікрорайоні «Санта-Барбара». Громада вимагала перегляду усіх рішень, які стали підставою для початку будівельних робіт. Зокрема, 2013 року департамент містобудування ЛМР видав містобудівні умови та обмеження на забудову цієї земельної ділянки. Керуючись численними зверненнями мешканців, я підготував проєкт ухвали про скасування цього наказу, який подав на включення до порядку денного сьогоднішнього пленарного засідання Львівської міськради.

Бачимо, що під тиском громади й депутатського корпусу виконком скасував наказ департаменту. Безперечно, це яскравий доказ того, що тиск громади здатен чинити значний спротив будь-яким свавільним рішенням команди Садового», – зазначив Іван Лещишин».

Нагадаємо, сьогодні вранці мешканці, які живуть неподалік від згаданого скверу, прийшли з пікетом під мерію. Вони протестували проти забудови скверу на Сихові, на місці якого підприємець хоче звести заклад харчування. «Садовий! Почуй Сихів», «До школи – через сквер» – закликають захисники зелених насаджень. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *