ОСТАННІ НОВИНИ

Із полону терористів звільнили останнього свободівця

|

Із полону російських терористів після 67 днів перебування в неволі звільнили свободівця Ярослава Маланчука. Про це повідомив очільник Донецької обласної організації ВО «Свобода» Ігор Славгородський. Терористи викрали націоналіста ще 29 квітня – повідомили Львівському порталу у прес-службі ВО «Свобода».

У «Свободі» підозрюють, що їхнього партійця викрали з політичних мотивів, адже на той час Ярослав Маланчук був членом окружної виборчої комісії у 50-му територіальному виборчому окрузі.

«Ярослава першим зі свободівців взяли в полон і він перебував там найдовше – 67 днів. Він фактично був останнім свободівцем, якого звільнили з полону. Але, на жаль, нині надійшла інформація про викрадення на Луганщині нашого прихильника Петра Ткаченка», – розповів Ігор Славгородський.

Визволений із полону свободівець зараз перебуває у Києві та незабаром пройде медичне обстеження.

За його словами, у полоні його та інших бранців терористи постійно били. Ярослава Маланчука одразу після викрадення утримували у Слов’янську, до 22 травня він перебував у приміщенні місцевого управління СБУ, а після 22 травня його перевели до будівлі міського управління міліції.

«Затримали мене 29 квітня близько 19:30. До мене під’їхало авто, з якого вибігли п’ятеро озброєних людей в балаклавах, побили прикладами і змусили на колінах повзти до багажника автомобіля. Пізніше мене доправили до Слов’янська, де до 22 травня утримували в приміщенні СБУ. Там постійно били. Далі перевели до міського управління міліції, з якого мене звільнили 5 липня», – розповів Ярослав Маланчук.

Фото: ВО «Свобода»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *