ОСТАННІ НОВИНИ

Конфісковані сигарети хочуть віддати солдатам

|

Міндоходів планує передати українській армії 8 мільйонів пачок конфіскованих цигарок. Однак спершу цю процедуру мають оформити на законодавчому рівні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міністерства доходів і зборів.

Заступник Міністра доходів і зборів Володимир Хоменко запропонував Мінфіну розглянути можливість передати для українських бійців 8 мільйонів пачок конфіскованих цигарок.

Сьогодні у кримінальних та адміністративних провадженнях, які розслідуються співробітниками Міндоходів, вважаються вилученими близько 17 млн. пачок тютюнових виробів. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів №1104 (від 19.11.2012) та Постанови №1340 (від 25.08.1998), вони зберігаються на спеціальних складах, а після розгляду проваджень у судах мають бути знищені. У пункті 228.7 Податкового кодексу також зазначено, що вилучені тютюнові вироби підлягають знищенню.

Враховуючи нинішні потреби українських військових, заступник Міністра запропонував Міністерству фінансів розглянути можливість ініціювання внесення змін до Податкового кодексу та Постанови №1340, якими передбачити передачу цигарок підрозділам Міністерства оборони.

«Треба створити механізм постійної передачі цигарок для військових, для яких тютюн – одна з потреб. У першу чергу хочемо допомогти учасникам АТО, яким усього бракує», – запевняє Володимир Хоменко.

Можливість передачі тютюнових виробів військовим була передбачена у Постанові №1340 (в редакції від 28.03.2012) – за умови наявності дозволу санітарно-епідеміологічної служби. Але тодішня влада нею так і не скористалася.

Сьогодні, за словами заступника Міністра, є реальна можливість передати бійцям близько 8 млн. пачок цигарок, які обов`язково пройдуть санітарну експертизу, отже військовослужбовці отримають лише якісні тютюнові вироби.

Фото: ТСН 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *