ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівщини думають, що закупити солдатам замість форм та бронежилетів

|

Сьогодні, 7 липня, на засідання комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради депутати заслухали інформацію про стан реалізації заходів обласних програм, спрямованих на покращення матеріально технічного стану української армії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської облради.

Директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації Олексій Титаренко розповів про виконання Програми матеріально-технічного забезпечення 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області, Програми матеріально-технічного забезпечення батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Львів” на 2014 рік та Програми сприяння матеріально-технічному забезпеченню окремих військових формувань, дислокованих на території Львівської області на 2014 рік.

Зокрема, Олексій Титаренко зазначив, що 1 млн грн, який заклала обласна рада на виконання Програми матеріально-технічного забезпечення 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області, перераховані на рахунки Львівського обласного військового комісаріату. На 238 тис. 147 грн було закуплено спальні мішки, килимки, черевики з високими берцями, матраци та ковдри. Решту 761 тис. 852 грн планувалося витратити на закупівлю форми та бронежилетів.

Беручи до уваги, що 3-ій батальйон територіальної оборони повністю забезпечений бронежилетами та формою, депутати вирішили рекомендувати військовому комісару запропонувати зміни до програми, аби врахувати реальні потреби бійців і водночас максимально ефективно використати кошти обласного бюджету.

Також Олексій Титаренко проінформував що у військових і далі виникають проблеми із закупівлею товарів та обладнання, оскільки постанова Кабінету Міністрів, яка мала б скасувати тендерні закупівлі, не має реального механізму дії. Депутати підтримали пропозицію голови комісії Олега Рісного винести на розгляд сесії звернення до Кабінету Міністрів України щодо врегулювання цього питання.

Окрім того, члени комісії вирішили винести на чергову сесію питання про виконання Програми матеріально-технічного забезпечення 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області, Програми матеріально-технічного забезпечення батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Львів” на 2014 рік та Програми сприяння матеріально-технічному забезпеченню окремих військових формувань, дислокованих на території Львівської області на 2014 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *