ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові лише в п’яти водоймах вміст забруднюючих речовин не перевищує норми

|

Якість води у 35 водоймах Львова щоквартально перевіряється. Результати хімічних аналізів, проведені хімічною лабораторією КП «Адміністративно-технічне управління» протягом 2-го кварталу 2014 р., показали відсутність перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин у 5 водоймах міста. За результатами аналізів, отриманих у першому кварталі цього року, було зафіксовано чотири водойми без перевищень вмісту забруднюючих речовин. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Цього разу водними об’єктами, в яких вміст забруднюючих речовин не перевищує норми, є: потік «Голосківський» (вул. Замарстинівська, 270), потік «Клепарівський» (вул. Винниця, 2), став на вул. Стрийська, 15, став у парку «Снопківський» (нижня водойма), а також став на вул. Кульпарківська, 139.

Натомість, перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин від 4 до 5 показників виявлене у 5 інших водоймах, а саме: потік «Кривчицький» (вул. Старознесенська, 28), потік «Білогорський» (вул. Широка), потік «Вулецький» (вул. Бойківська), потік «Скнилівок» у с. Скнилів, а також потік «Водяний» (вул. Авіаційна, 7). Для порівняння, у першому кварталі 2014 р. було зафіксовано 9 водойм із перевищенням допустимих концентрацій забруднюючих речовин від 4 до 5 показників.

У 13 водоймах працівники хімічної лабораторії виявили перевищення гранично допустимої концентрації лише завислих речовин, іншими словами – бруду. Загалом у міських водних об’єктах визначають наявність та вміст таких забруднюючих речовин: заліза, аміаку, нітратів, нітритів, фосфатів, хлоридів, сульфатів, завислих речовин, жирів, синтетичних поверхнево-активних речовин (СПАР), миючих засобів, легкоокислюваної органіки (БСК-5), а також нафтопродуктів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *