ОСТАННІ НОВИНИ

Турчинов відхрещується від посередників – Медведчука й Шуфрича

|

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов спростовує, що запрошував Віктора Медведчука й Нестора Шуфрича для посередництва в переговорах з урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє Українська правда  із посиланням на заяву прес-служба глави Верховної Ради.

“Перебуваючи на посаді виконувача обов`язків президента України, глава Верховної Ради Олександр Турчинов не вів переговорів із терористами. Про це Олександр Турчинов публічно заявляв під час спроб терористів висувати ультиматуми українській владі”, – говориться в заяві.

“Саме тому йому ніколи не потрібні були жодні посередники”, – додається в ній.

Як відомо, напередодні народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич заявив, що до участі в переговорах контактної групи щодо мирного плану для Донбасу його й Віктора Медведчука запросив тодішній в.о. президента Олександр Турчинов.

23 червня в Донецьку переговори вели спецпредставник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, посол Росії в Україні Михайло Зурабов, екс-президент України Леонід Кучма, кум президента Росії Віктор Медведчук, депутат-“регіонал” Нестор Шуфрич, представник сепаратистів Олег Царьов, а також лідери бойовиків т.зв. “ДНР” і “ЛНР”.

Сторони домовилися про припинення вогню до 10 ранку 27 червня.

У владі запевнили, що українську сторону на переговорах представляли лише Кучма.

У звіті ОБСЄ говорилося, що Медведчук представляв ДНР. Сам Медведчук це заперечує, не пояснюючи, як і від чиєї сторони він опинився в Донецьку.

25 червня канцлер ФРН Ангела Меркель запропонувала офіційно включити Медведчука в переговорну групу як посередника.

Фото: PHL 

                

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *