ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко дав відповідь «яструбам» і тим, хто за «мир будь-якою ціною»

|

Президент Петро Порошенко вважає позитивним факт початку діалогу на сході країни.

Про це він сказав, виступаючи на зустрічі представників органів місцевого самоврядування й органів державної влади “День діалогу”, передає УНІАН.

“Знаю, сам факт таких консультацій сприйнятий неоднозначно в суспільстві. Є “яструби”, які вимагають швидких жорстких воєнних дій. Інші вимагають масштабних компромісів “тільки, щоб не було війни”, – сказав він.

“Відповім обом сторонам: наша мета – не війна. Не ми, не Україна її почала. Наша мета – мир. Але підкреслюю: мир не будь-якою ціною й не за будь-яких умов. У нас не здригнеться рука, щоб дати гідну відсіч збройному агресору, який зазіхає на соборність і цілісність нашої держави”, – сказав Порошенко.

Він зазначив, що йому довелося прийняти непросте рішення про припинення в односторонньому порядку вогню на сході України.

“Діалог про реалізацію президентського плану по врегулюванню ситуації на Донбасі почався”, – сказав Порошенко й нагадав, що мирний план складається з 15 пунктів, і одним з головних є негайна демілітаризація регіону й відновлення контролю над російсько-українським кордоном.

За його словами, серед першочергових кроків мирного плану – відновлення діяльності місцевих органів влади, відновлення центрального телерадіомовлення в Донецькій і Луганській областях з метою протидії “інформаційній отруті, яка сьогодні ллється з інших телеканалів”.

Також Порошенко повідомив по інших пунктах мирного плану, у тому числі про відновлення економіки, створення робочих місць на Донбасі, відновлення житла й виробничих приміщень, що постраждали через збройний конфлікт.

Президент нагадав, що цей мирний план підтримали всі без винятку міжнародні структури.

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *